יום ראשון, 9 באוקטובר 2011

לכו תסבירו להם שם באנגלית מזה אומר "פיצוחים"...

אז כשנוסעים לטייל, מגלים שעדיין יש עולם מופלא, שעדיין מתקיים בו הקונספט המעורפל של "עונות השנה" וכל מצב ביניים שכזה מביא איתו ספקטרום צבעוני משלו. חוץ מזה מסתבר שעוד יש חגים שלא קשורים לדת או למדינה...וככה מצאתי את עצמי במין מזג-אויר-מצב-רוח משונה שעונה לשם "סתיו". העלים מחליפים צבעים, עדיין יש שמש אבל קריר, ויש חגים כמו האלווין וט'נקסגיווינג. אנשים אוכלים תרנגולי הודו ודלעות ודלוריות ודלועים ופמפקין וסקווש' (כמו המשחק עם הכדור טניס אבל לא טניס) בקיצור הנה מתכון ארעי שאילתרתי לארוחת ערב בגוונים האופנתיים לעונה זו
מרק דלעת אל-לה-מיה

:מרכיבים
בצל לבן גדול
דלעת או שתיים, לפעמים הן עצומות, לי היו בדיוק שתיים כאלה













גזר או שניים
מקל סלרי עבה
חתיכת ג'ינג'ר עסיסית. הגודל כאן הוא לפי הטעם- יותר ג'ינג'ר יותר חריף
כוס קטניות כלשהן- אני הלכתי על עדשים כתומות, בהתאמת אקסטרים

 
:לתיבול : כף מלח, כפית פלפל שחור גרוס(עדיף גרגירים שלמים שמרסקים בחינניות שניה לפני שמבשלים), כפית פלפל לבן, קומץ גרגירי חרדל ואפילו גרגירי כוסברה וכף שטוחה של סוכר

כלי הכנה קריטי : בלנדר מוט

:אופן ההכנה
.מקלפנים ומנקים ומכינים קוביות נוחות (לא קטנות מדי ולא גדולות מדיי) מכל הירקות
בסיר עמוק מטגנים ממש קלות את הבצל והג'ינג'ר. הם לא חייבים להשחים, זה רק כדי "לפתוח להם את הטעמים" ולהרגיל אותם לטמפרטורה. מוסיפים לסיר את כל הירקות הנוספים, ובעצם, כל מה שיש במקרר ונראה שיוכל להשתלב (בטטות זו דוגמא נפלאה). מרתיחים קומקום מלא מיים, ומרוקנים את כולו לתור הסיר. מתבלים כהוגן. מרתיחים את כל המרכיבים יחד בסיר מכוסה עד לבישול הירקות, בסביבות ה- 30 דקות
בשלב הבא מוסיפים למרק את כוס העדשים (או כל תוספת גרגירית שמתחשק) מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך, משהו כמו רבע שעה. בזהירות רבה ממעכים מרסקים ומבלנדרים את כל הסיפור הזה למרק סמיך ומפתיע, שיהיה לא רע ברגע שהוא מוכן אבל יהיה מעדן יום למחרת! ניתן להגיש עם יוגורט או שמנת חמוצה


:טריק שאריות מעולה
את כל הזרעים שעמלתם להוציא מהדלעת שוטפים טוב טוב במיים ומפרידים משאריות הציפה- הבפנוכו של הפרי
מערבבים את הזרעים עם כף או שתיים של שמן זית, מלח, פלפל גרוס ותבלינים לפי הטעם
אני הלכתי על התאמה עונתית לפי הצבעים : כורכום, כמון, פפריקה, צ'ילי. כל מה שנדמה מספיק סתווי
מפזרים הכי אחיד שאפשר על גבי תבנית אפייה, מכניסים לתנור בחום בינוני לייבוש (לי זה לקח בערך 25 דקות, תתאימו לתנאי השטח שלכם) ומנשנשים. לנצח


??איזו מין משפחה הזוויה זאת הא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג