יום שלישי, 25 באוקטובר 2011

רגליים קרות

אז במשך כל הזמן הזה אני משוטטת באינטרנט במקום להתרכז ולכתב את עבודת הסמינר שלי והדד-ליין כבר מעבר לפינה וכבר לעסתי את כל מה שהיה במקרר וגם את כל מה שהיה מעל למקרר, וגם בישלתי ארוחת ערב כמה פעמים לכמה אנשים ואפיתי שתי עוגות ומצאתי הרבה תמונות שאני אוכל לשים בבלוג ומתכונים שווים ובגדים שווים ורעיונות טובים וחדשות רעות וראיתי מה הן לובשות עכשיו באסיה ואיך סיכמו בפריז את שבוע האופנה בניו יורק ורק את הפרק השני של העבודה עוד לא סיימתי לערוך ועל המבוא עוד לא התחלתי לחשוב.

ואז הורדתי את התוכנה המופלאה שנקראת "קולד טרקי" יענו תרנגול (כפרות) קפוא שחוסמת אותך מהאינטרנט כדי שלא תבזבז את הזמן על פינוקים אלא רק על לימודים. עשיתי ניסיון של חסימה של חצי שעה ומשהו הסתבך. המחשב שלי חשב (בצדק) שמשהו לא טוב קורה ותקף את התוכנה המסכנה. ומאז, אפילו שכבר הסרתי את התוכנה, אני עדיין חסומה מכל מיני אתרים שאני אוהבת במיוחד (כמו יו-טיוב! איך אפשר לחיות בלי יו-טיוב!אלוהים אדירים מה עשיתי). ובמקום לעשות את העבודה אני מחפשת אתרים חדשים לאהוב במיוחד והבטחתי לעצמי שאני אתקן את התקלה ואחזור לגלוש חופשי ברגע שאסיים את הסמינר. הנה למשל את הבלוג לוקח לי כמה דקות לכתוב. והסמינר תקוע לי הגרון כמו עצם קטנה כבר למעלה מחודש ולוקחל לי פסקה אחת ביומיים. אולי כי זו המשימה האמיתית האחרונה לפני התהום של המציאות אולי אני באמת עצלנית למופת ומשוטטת כפייתית, אבל בכל מקרה גם לי וגם לתרנגול הודו יש כרגע רגליים קרות. אבל יכול להיות שזה רק בגלל ש 8 מעלות בחוץ. ואני סתם נסחפת    

יום חמישי, 20 באוקטובר 2011

"אתה כזה עקום, אם היית סרגל הייתי זורק אותך לפח"

"יצאתי לחם"
"את כל המכסה של הרע בחיים שלי אני כבר עברתי"
"לכתוב שיר זה מתכון מאוד מוצלח להפגת בדידות"
"מתוך עיקרון כל שיר מכיל את כל התווים"
"אני אוהב להזרים את הדם, אני נון סטופ בתזוזה"
"זה כמו קולב, אם הוא לא בארון אז אין לו מה לעשות"
"אתה מדבר טורקית אבי? אה...קצת, אה ליטל ביט"

.מאוד נהנתי היום להאזין לאבי הזמר מתארח ברדיו של רדיו "תדר" שסוגר מחר את העונה השנייה שלו
הנה כמה ציטוטים נבחרים מהתוכנית והקטע המרגש שלו מכוכב נולד
עוד כשרונות מטורפים מבית היוצר של נדב ידי זהב/אבי/מייקל/סטיב ממש כאן
זה כמו לטוות זהב מקש. שיעמום שמתיכים לכדי כישרון



יום שלישי, 18 באוקטובר 2011

בעלות שיחה מקומית










!!!...אין כמו בבית

?מי בחר להלביש את גלעד בחולצת סבנטיז' המטורפת הזאת בצבעי כחול-לבן
.אני חייבת להגיד שזה מצא חן בעייני




יום שני, 17 באוקטובר 2011

חיים בסרט

שולה בסופר
עמוס במכולת
ליאת היא דמות ראשית, אמנם לא בספר, אלא בנובלה. אבל זה ממש אותו דבר

נתי בנגריה
אריה באוניברסיטה כל יום רביעי ופעם בשבועיים גם ביום שני
תמר בפריזר
את האבוקדו תשאירי בחוץ שיבשיל

בני בשוק
שירה בבזאר
ולנכדה של הנרייט
מתאים גם שיער ארוך וגם שיער קצר

את אלי שמעו ברדיו
ורד במשרד
שרה מזייפת
ערן כבר לא צריך את העברית

יום ראשון, 9 באוקטובר 2011

לכו תסבירו להם שם באנגלית מזה אומר "פיצוחים"...

אז כשנוסעים לטייל, מגלים שעדיין יש עולם מופלא, שעדיין מתקיים בו הקונספט המעורפל של "עונות השנה" וכל מצב ביניים שכזה מביא איתו ספקטרום צבעוני משלו. חוץ מזה מסתבר שעוד יש חגים שלא קשורים לדת או למדינה...וככה מצאתי את עצמי במין מזג-אויר-מצב-רוח משונה שעונה לשם "סתיו". העלים מחליפים צבעים, עדיין יש שמש אבל קריר, ויש חגים כמו האלווין וט'נקסגיווינג. אנשים אוכלים תרנגולי הודו ודלעות ודלוריות ודלועים ופמפקין וסקווש' (כמו המשחק עם הכדור טניס אבל לא טניס) בקיצור הנה מתכון ארעי שאילתרתי לארוחת ערב בגוונים האופנתיים לעונה זו
מרק דלעת אל-לה-מיה

:מרכיבים
בצל לבן גדול
דלעת או שתיים, לפעמים הן עצומות, לי היו בדיוק שתיים כאלה













גזר או שניים
מקל סלרי עבה
חתיכת ג'ינג'ר עסיסית. הגודל כאן הוא לפי הטעם- יותר ג'ינג'ר יותר חריף
כוס קטניות כלשהן- אני הלכתי על עדשים כתומות, בהתאמת אקסטרים

 
:לתיבול : כף מלח, כפית פלפל שחור גרוס(עדיף גרגירים שלמים שמרסקים בחינניות שניה לפני שמבשלים), כפית פלפל לבן, קומץ גרגירי חרדל ואפילו גרגירי כוסברה וכף שטוחה של סוכר

כלי הכנה קריטי : בלנדר מוט

:אופן ההכנה
.מקלפנים ומנקים ומכינים קוביות נוחות (לא קטנות מדי ולא גדולות מדיי) מכל הירקות
בסיר עמוק מטגנים ממש קלות את הבצל והג'ינג'ר. הם לא חייבים להשחים, זה רק כדי "לפתוח להם את הטעמים" ולהרגיל אותם לטמפרטורה. מוסיפים לסיר את כל הירקות הנוספים, ובעצם, כל מה שיש במקרר ונראה שיוכל להשתלב (בטטות זו דוגמא נפלאה). מרתיחים קומקום מלא מיים, ומרוקנים את כולו לתור הסיר. מתבלים כהוגן. מרתיחים את כל המרכיבים יחד בסיר מכוסה עד לבישול הירקות, בסביבות ה- 30 דקות
בשלב הבא מוסיפים למרק את כוס העדשים (או כל תוספת גרגירית שמתחשק) מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך, משהו כמו רבע שעה. בזהירות רבה ממעכים מרסקים ומבלנדרים את כל הסיפור הזה למרק סמיך ומפתיע, שיהיה לא רע ברגע שהוא מוכן אבל יהיה מעדן יום למחרת! ניתן להגיש עם יוגורט או שמנת חמוצה


:טריק שאריות מעולה
את כל הזרעים שעמלתם להוציא מהדלעת שוטפים טוב טוב במיים ומפרידים משאריות הציפה- הבפנוכו של הפרי
מערבבים את הזרעים עם כף או שתיים של שמן זית, מלח, פלפל גרוס ותבלינים לפי הטעם
אני הלכתי על התאמה עונתית לפי הצבעים : כורכום, כמון, פפריקה, צ'ילי. כל מה שנדמה מספיק סתווי
מפזרים הכי אחיד שאפשר על גבי תבנית אפייה, מכניסים לתנור בחום בינוני לייבוש (לי זה לקח בערך 25 דקות, תתאימו לתנאי השטח שלכם) ומנשנשים. לנצח


??איזו מין משפחה הזוויה זאת הא

ארכיון הבלוג